Nieuw bij Juwelier Royals:

Aurore Jewelry - Een nieuwe generatie duurzame sieraden

Het Nederlandse sieradenmerk Aurore Jewelry biedt duurzame sieraden voor de moderne vrouw.
Door bewust te kiezen voor duurzame materialen, ontwerpen ze sieraden die niet alleen schitteren van buiten, maar ook van binnenuit.

Met deze duurzame materialen ontwerpen de goudsmeden van Aurore Jewelry exclusieve en tijdloze sieraden voor de bewuste vrouw. Met in hoofdrol de onuitputtelijk schittering van de diamant. De collectie bestaat uit wit- en geelgouden ringen, oorringen, oorstekers en halskettingen. Allen eigentijdse creaties; tijdloze klassiekers, maar wel met een unieke twist. De collectie van Aurore Jewelry bevat bovendien een serie exclusieve aanzoeksringen en trouwringen!

Een gouden keuze

Het mijnen van goud kan een behoorlijk vernietigende impact op het milieu hebben. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen wilt Auroro bijdragen aan een verminderde vraag naar nieuw gemijnde metalen en werkt Aurore met leveranciers samen om bestaande edelmetalen een nieuw leven geven.

Lab Grown Diamonds

Net als bij natuurlijke diamanten is er veel kwaliteitsverschil tussen verschillende lab diamanten en zijn er vele facetten die ze laten schitteren. Zo zijn de 4 C's een belangrijke graadmeter in het bepalen van de kwaliteit van de diamant. Deze worden getoetst door erkende geologische instellingen als IGI. Voor de collectie van Aurore selecteren zij enkel hoogstaande diamanten met een minimale kwaliteit van GH/SI. Bovendien worden de diamanten sieraden van Aurore standaard geleverd met een juweelcertificaat en bevatten deze diamanten een speciale laserkeuring op de rondist. Zo kan Aurore de kwaliteit van deze juwelen blijven waarborgen.

Hoe wordt een lab diamant gemaakt?

CVD methode 1

Bij deze methode worden de diamantzaadjes in een CVD-reactor geplaatst. Vervolgens wordt er een combinatie van koolstofgassen onder een zeer lage druk toegevoegd. 
Microgolven zorgen voor een verhitting van deze gassen, waardoor er een plasma ontstaat. Wanneer de temperatuur tot meer dan 1000 graden oploopt, vallen de de gasmoleculen uit elkaar en binden de koolzaad atomen zich aan de diamantzaadjes, hierdoor groeit laag voor laag de ruwe diamant.

HPHT methode 2

HPHT staat voor 'high pressure high temperature' ofwel hoge druk, hoge temperatuur. 

Deze methode bootst de natuurlijke omstandigheden waaronder diamanten in de natuur groeien na. Grote mechanische persen worden gebruikt om de extreme druk en temperatuur op het diamantzaadje uit te oefenen. Ook hier groeit vervolgens laag voor laag een ruwe diamant uit.

De beroemde 4 c's

Cut
De 'cut' vertelt ons hoe de facetten in een diamant geslepen zijn. Een belangrijke graadmeter, want een slecht geslepen steen toont weinig leven, is donker en schittert niet. 

Carat
Waarschijnlijk de meest bekende van de vier, maar zeker niet belangrijker dan de andere drie. Het aantal caraat toont ons het diamantgewicht, maar voor een mooie diamant is groot zeker niet altijd beter.

Clarity
Clarity zegt iets over de helderheid van een diamant en de eventuele aanwezigheid van insluitsels. Het aantal imperfecties, hun positie en grootte bepalen uiteindelijk de graad. Over het algemeen geldt: Hoe minder insluitsels, hoe zeldzamer en kostbaarder de diamant.

Colour
Op een schaal van D tot Z wordt de kleur, of beter gezegd het ontbreken hiervan, aangegeven. Hierbij is een witte steen D het meest zeldzaam.

Bekijk de sieraden hier.

Emma_ring_050.jpgwitgouden_ringen_divers.jpgEmma_oorbellen_150.jpg