De Briljant man made diamonds worden in een laboratorium ontwikkeld. De naam zegt het al: Man made, ontwikkeld door mensen.
In eigen atelier ontwerpen goudsmeden, diamantzetters en ontwerpers hele stijlvolle en tijdloze sieraden met goud en diamant. Briljant heeft ook een sieradencollectie die gemaakt is met briljanten uit een mijn. In deze blog post leest u meer over de man made diamonds uit een laboratorium. Voor vragen en bestellingen kunt u met ons contact op nemen.

De ‘classico’ collectie van Briljant man made diamonds bekijkt u hier. Zoals u op de site kunt zien, heeft u de mogelijkheid voor een groeibriljant. Is dit niet wat u zoekt? Kijkt u dan rustig verder bij de collecties van Briljant.

Wat dit bedrijf bijzonder maakt is dat ze in een laboratorium diamanten vervaardigen. Deze zijn niet te onderscheiden van diamanten, die uit de natuur komen. Ze worden onder hoge druk en met hoge temperatuur gemaakt met koolstof. Deze diamanten hebben dezelfde eigenschappen als diamanten die wel uit de mijn komen, zoals hardheid, schittering, kleuren en insluitsels. Ze mogen dus gewoon diamanten genoemd worden, in tegenstelling tot simulaties als Moisanite, Zirkonia, Swarovski en glas.

Bovendien is deze manier van ontwerpen erg milieuvriendelijk en duurzaam. Er hoeven geen gaten in de aardkorst gemaakt te worden, geen rotsblokken versjouwd te worden om een klein beetje diamant te vinden. Er zijn geen mijnwerkers nodig, die onder slechte omstandigheden zwaar werk moeten verrichten. Van het geld dat met de diamanten wordt verdiend, worden geen wapens gekocht door corrupte militante regeringsleiders.

De man made diamonds moeten net als de diamanten die uit de natuur komen, geslepen worden. Briljant is de vorm die het meest gewaardeerd is.

Briljant Certificaat

Elk sieraad heeft een certificaat, waarin de echtheid van de gebruikte materialen gewaarborgd wordt. Tevens krijgt u een jaar garantie op fabricagefouten. Het certificaat aan toonder heeft (als correct ingevuld) de gegevens van het sieraad, zoals het aantal en de kwaliteit van de gebruikte edelstenen.

Uw sieraad onderhouden

Dat is erg belangrijk voor de uitstraling van uw diamanten. Wilt u meer weten hierover? Klik dan op de link en lees er meer over.

Briljant