Bent u zoek naar een nieuw, degelijk en tijdloos horloge? Om cadeau te geven of toch voor uzelf? In zwart of in staal? Misschien is het merk Movado dan iets voor u.
Movado is tegenwoordig een Amerikaanse horlogemaker en het bedrijf staat bekend om de Museum Watch.

Museum Watch

De ontwerper van de Museum Watch is Nathan George Horwitt en het eerste model kwam uit in 1947. Dit design is uiteindelijk permanent in de designs van Movado opgenomen. Nathan George Horwitt kreeg hiervoor een bedrag ter waarde van 29,000 dollars in 1975 en in 2015 kreeg hij 128,000 dollar.

Movado betekent ‘altijd in beweging’ in het Esperanto. De horloges zijn herkenbaar aan de metalen dot op de twaalf uur kant, die de zon symboliseert in de middag. Ook de minimalistische stijl staat Movado bekend om. In 1881 werd Movado opgericht in Zwitserland, in 1983 werd het bedrijf gekocht door een Noord Amerikaans bedrijf.

Movado is beïnvloed door de kunststroming van Bauhaus ( een Duitse kunstacademie) en sommige horloges hebben namen, die esperanto zijn, zoals ‘Fiero’ (dat trots betekent). In november 2015 kondigde Movado een fijne lijn van Swiss Made horloges aan. Deze collectie heeft de Bellina voor vrouwen en de Museum Sport modellen voor mannen, dit is tevens een smartwatch.

Bij ons in Apeldoorn hebben we een kleine selectie van de horloges in mesh voor vrouwen (bijvoorbeeld een aantal die op dezepagina staan). Als u precies wilt weten welke modellen we hebben, dan kunt u een kijkje komen nemen in onze etalage. Links naast de ingang staat de collectie die we u direct kunnen bieden. We hebben goed contact met onze leverancier, als u een ander model wilt omdat u deze online heeft gezien, en deze op voorraad is, dan kunnen we dat voor u bestellen! Dit kunt u het best per mail of telefoon doen, nu we nog een lockdown hebben. Contact opnemen doet u hier.

MovadoMovado